Deze site wordt best bekeken in je browser in Windows 10 of later.   Bij het gebruik van een smartphone kunnen niet alle funkties optimaal worden weergegeven.

Hoe is de Bed & Breakfast in Mussenzele ontstaan ?

 

Na drie jaar zoeken namen wij, na serieus wat verbouwingen, onze intrek in de gerenoveerde woning met annex stallingen en hooizolder in Mussenzele in Haaltert.  We waren september 1998.

Jaren later verlieten onze kinderen het ouderlijk huis en kwamen enkele kamers vrij in het oorspronkelijke, oudere gedeelte van ons huis.  Wij vroegen ons af wat we daar mee aan konden.

In Duitsland en Oostenrijk hadden we al kennis gemaakt met ‘Zimmer Frei’ en zo kwamen we op het idee om de kamers om te vormen tot een ‘Bread & Breakfast’, of B&B.  Zo werd ‘B&B Mussenzele’ geboren.  Ondertussen hebben we een dik gastenboek, volgeschreven met fijne commentaren, door gasten uit alle hoeken van de wereld. Liefst 46 verschillende nationaliteiten zijn er ondertussen in opgenomen en dito ervaringen.

Tijdens een speech van onze goede vriend en toenmalig schepen van cultuur, Wim Allaer, werd voor het eerst ook gewag gemaakt van een volgend project, namelijk het ‘3M’, het Mini Museum Mussenzele. 

Daarover leest u elders op deze website meer.


Ligging en omgeving

De woning en de kamers bevinden zich in een rustige en landelijke omgeving en toch op een ‘steenworp’ van het dorp.  
Haaltert ligt tussen Gent en Brussel telkens op minder dan 30 km.
Op 2 km is het NMBS station en kan men sporen naar Gent en Brussel.
Vanuit Brussel Centraal wandel je in een vijftal minuten naar de Grote Markt. Brussel Centraal biedt mogelijkheden om  alle richtingen te kiezen.

Van Gent gaat het in snel tempo naar Brugge of de Kust.  Haaltert en dus B&B Mussenzele maakt deel uit van Scheldeland en is de poort naar De Vlaamse Ardennen, met hun specifieke schoonheid.

In Aalst bevinden zich meerdere musea, (o.a. het Karnaval museum), het stadsarchief, het ontspanningscentrum 'The outsider' en véél meer.

Haaltert heeft naast het Mini Museum Mussenzele zijn mooie Warandepark, het Erfgoedhuis in het Warandegebouw (zie https://heemkringhaaltert.be/) en in 2024 is Haaltert opnieuw ‘Dorp van de Ronde’ waarbij De Ronde van Vlaanderen hét event van het jaar zal worden.
Er is ook de beeldenroute, de bakkersoven, de Gotegemmolen, de Zonnewijzer en De Beiaard. (Zie nog veel meer op https://www.haaltert.be/vrije-tijd). 

Er is meer dan voldoende keuze op Horeca gebied. Er zijn verschillende restaurants, Hof ten Bruul, Bistro Goestinck, De Vondel, A Priori. Ook voor een snelle snack of Pizza kan men in het dorp terecht of voor een pakje frieten. Alles op wandelafstand.
Voor een gezellige babbel met een biertje of koffie zijn in het dorp mogelijkheden legio.

Culinaire verwenning kan in A Priori in Haaltert, Kelderman en t’ Overhamme te Aalst.  Iets verder hebben we Albatros aan het rond punt in Aalst- Erembodegem.