Wandelingen.

Drie wandelingen, waarvan twee in en om Mussenzele (2 x 4km) en de Bloesemwandeling 6,6km. 
Start en einde telkens aan het Mini Museum.   (worden later ook digitaal ter beschikking gesteld)

Ambachtendagen.

Tien jaar lang organiseerden we op 15 augustus een ambachten dag. 

Dat ging gepaard met een hele organisatie waarbij alles steunde op vrijwilligerswerk.  Maanden vooraf werd gestart met de voorbereiding om voldoende ambachtslui te lokken.  Sommigen vroegen er geld voor, anderen konden e.e.a. verkopen.  Drankbevoorrading, BBQ, tenten opzetten, stoelen en tafels, bakken en afwassen plus hopen op geschikte weersomstandigheden.  Dat was niet altijd gunstig.
In 2015 regende het zo hard dat we oude matten en tapijten over het gras legden om niet uit te glijden.  Gevolg : onze grasmat voor een jaar in ‘herstelling’.  Toch haalden soms tussen de 400 a 450 bezoekers.

Ambachten zoals hoefsmid, mandenvlechter, touwslager, imker, oude tractoren, kantklossters, smid, houtbewerker, boterslager, klompenmakers.  Zo hadden de klompenmakers uit De Klinge (Nl) hier een stand van meer dan 10 meter.  Van ruwe boomstam tot geschilderde klomp.  

(Foto’s volgen later)

Ambachtelijk bier brouwen.

Dit experiment werd een vijftal keren aangegaan, met enthousiaste bierproevers.  Vrolijke gebeurtenis, dat kan je wel denken. De 'Tripel M' had succes! 

(Foto’s volgen)

Kerstnocturnes.

Ieder jaar rond Kerstmis reserveerden we 2 dagen om gezamenlijk kerstsfeer te proeven met kerstliederen, smoutebollen en glühwein.  Boterhammen met kop en kaas en uiteraard een stevige pint waren eveneens voorzien.  Pure nostalgische gemoedelijkheid.
Dat alles in de woonvertrekken in Mussenzele, bijgestaan door een paar tenten en de buitenkeuken. En terug vele vrijwilligers. Top!   

Kerstnocturne 2017 w1200

 Kerstnocturne 2017 -> kerststallen-tentoonstelling met oude Kerst- en Nieuwjaarskaarten.